Översvämningar och reparationer i Chehri

I mitten av oktober fick vi veta att delstaten Uttar Pradesh drabbats av svåra översvämningar under augusti och september. I Chehri drabbades både elever och föräldrar av detta och många åkrar stod länge under vatten på grund av det ihållande regnet.

Skolan hade i stort sett stått tom under pandemin, eftersom lärarna hade mött sina elever i så kallade Mohallaklasser, som vi berättade om i september. Skolan hade också drabbats av översvämningen, skoltomten behövde nytt grus för att inte stå under vatten, en del golv hade skadats och flera andra reparationer behövde göras. En detaljerad lista med sex akuta behov redovisades och även en kostnadsberäkning.

En av våra partners, som stöder elever på skolan, kunde hjälpa oss att skicka pengar till reparationerna, och vi förmedlade dem snarast möjligt.

Inför vårt styrelsemöte den 20 november fick vi en rapport om hur detta arbete fortgår. Den första punkten som handlade  om att bygga in elverk och vattenförsörjning hade redan slutförts. Övriga fem punkter hade påbörjats, och Usha Das skriver:

”Vi förväntar oss att projekten är klara tidigast om en månad. Vi kommer att uppdatera er när allt är klart. Tack för ert stora stöd för att utveckla skolan, elevvården och lokalsamhället i stort. Vi uppskattar verkligen er kärleksfulla insats. ASSI hoppas och ber att vi i slutändan ska få se ett förvandlat samhälle och en mönsterskola för hela Maharajganj-distriktet.”

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.