Ge en gåva

Låga omkostnader

Har du allmänna frågor om föreningen får du gärna kontakta oss på info@deepfriendship.se. Vi har inget kontor och inga anställda, utan arbetar utifrån våra hem.

GÅVOR

Swish: 123 278 86 93
Bankgiro: 820-7623
Kontonummer i Swedbank: 8150-5, 9 245 379 921

(Du kan ange ett specifikt ändamål som du vill ge till. Om inte, går din betalning in som ’allmän gåva’.)

TESTAMENTEN

 

VARFÖR SKRIVA ETT TESTAMENTE?

Det är en trygghet och ger tydlighet för dig och dina efterlevande när ett testamente har skrivits. I ett testamente specificerar du hur du vill att din egendom ska delas upp och användas. Du undviker onödig förvirring eller komplikationer som annars lätt kan uppstå. För ensamstående, samboende, de utan barn eller där barn från flera olika relationer finns med i bilden, är det särskilt viktigt att skriva ett testamente. Oavsett hur din livssituation ser ut är det klokt att skriva ner dina önskningar. Saknas testamente fördelas det du lämnar efter dig i enligt med arvsrätten. Saknas det arvingar tillfaller arvet staten genom allmänna arvsfonden.

 

NÄR OCH HUR SKRIVER JAG TESTAMENTE?

Det är klokt att skriva ett testamente så snart som möjligt eftersom oförutsedda händelser kan göra att livet snabbt kan förändras. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en bank, begravningsbyrå eller juridiskt kunnig person för att ditt testamente ska blir korrekt och giltigt. Färdiga mallar finns som kan underlätta skrivandet och du kan när som helst ändra dig eller göra justeringar. Förvara ditt testamente på en säker plats och låt en anhörig eller vän veta att du skrivit ett testamente och var det finns. Förvaring i bankfack erbjuds också av vissa begravningsbyråer.

 

HUR TESTAMENTERAR JAG TILL DEEP FRIENDSHIP SWEDEN-INDIA?

I ditt testamente skriver du att en viss summa, procent eller en viss tillgång ska gå till Deep Friendship Sweden-India och anger vårt organisationsnummer 802463-2476.   Det du testamenterar kommer då att användas inom Deep Friendship Sweden-Indias arbete och göra en skillnad för de mest utsatta barnen i Indien.

 

HUR BLIR DET MED SKATTEN?

Allt som testamenteras till Deep Friendship Sweden-India är befriat från gåvoskatt. Detta gäller oavsett om du testamenterar pengar, fastigheter eller värdepapper. Hela summan som du ger till Deep Friendship Sweden-India går direkt till hjälp i Indien.

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor!

Styrelsen för Deep Friendship Sweden-India

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.