resor till indien

Under många år anordnade Hans Ström flera resor till Indien. På senare år har Gunilla Wilck Ivarsson gjort gruppresor till någon av våra samarbetspartners. Dessa resor har gjorts ungefär vartannat år och syftet har varit att besöka människor i de olika verksamheterna. 

Resorna är kombinerade turist- och missionsresor. Vi har besökt kända turistattraktioner som Taj Mahal och även storstäderna Mumbai, New Delhi och Kolkata. Tillsammans med kontakter i storstädernas slumområden, har vi kunnat besöka deras arbete bland de allra fattigaste. 

Vårt huvudmål har varit att besöka Angel Mission Schools i byn Agapara och staden Gazole, ungefär en timmes bilfärd från staden Malda. Några har även besökt den skola som ASSI driver i Chehri och som ligger 1½ timmes bilväg från staden Gorakhpur. Under våra resor har vi även besökt byar på landsbygden och bland annat varit med vid invigning av vattenprojekt. Det har varit fantastiskt att få möta människorna både på landsbygden och i städerna. Vi har verkligen fått se vilken stor betydelse vårt arbete har för dessa människor.

Några dagars rekreation och reflektion vid havet i Goa eller Kerala brukar avsluta våra resor, som varar cirka två veckor. Dessa resor är för dig som vill se och uppleva något djupare och mer än bara en vanlig turistresa. För dig som vill möta människor och vara med och uppmuntra och stötta det positiva arbete som sker för de allra fattigaste. Om du är intresserad av att följa med på en resa, hör av dig till oss!

en resa med Många minnen

Vår resa till Indien med Gunilla Wilck Ivarsson i november 2017 gav oss många intressanta minnen.

Att få träffa alla dessa olika människor var fantastiskt. Framför allt blev vi imponerade av den drivkraft som finns. Drivkraften att villkorslöst hjälpa andra. Tex drivkraften att bygga upp en skola i en avlägsen by och få se glädjen hos eleverna. Eller drivkraften att fortsätta bygga upp sitt …

Två oförglömliga veckor

Den 9 februari 2019 samlades sju förväntansfulla resenärer på Landvetters flygplats.

Vårt resmål var Indien tillsammans med Gunilla Wilck Ivarsson. Lite resfeber, nyfikna och med resväskor fyllda med skolmaterial, tandborstar och tandkräm.

Två oförglömliga veckor i Delhi, Calcutta, Malda samt en behaglig avslutning i Goa.

Jag är intresserad av en resa till Indien

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vår resa till Indien

Vår resa till Indien med Gunilla Wilck Ivarsson i november 2017 gav oss många intressanta minnen. 

Att få träffa alla dessa olika människor var fantastiskt. Framför allt blev vi imponerade av den drivkraft som finns. Drivkraften att villkorslöst hjälpa andra. Till exempel drivkraften att bygga upp en skola i en avlägsen by och få se glädjen hos eleverna. Eller drivkraften att fortsätta bygga upp sitt företag även om staten försvårar alla processer. 

Indien är också ett land av kontraster. Från lyxiga hotell till slumområden, stora sociala klyftor mellan kasterna, olika dofter av kryddor blandade med avgaser samt en massa, massa människor och fordon på vägarna. Extra intressant var det att få komma så nära inpå och till exempel delta i en gudstjänst i slummen, något vi aldrig kunnat göra själva. 

Slutligen, den största insikten vi gjorde var ändå att vara tacksamma. Tacksamma för att få träffa alla härliga barn som bara sprider så mycket glädje. Tacksamma för vad man har och med vilka små medel man kan hjälpa andra. 

Tack, Gunilla, för denna fantastiska resa!
Lai Jee Lim och Daniel Åsljung

Intresserad av att följa med nästa gång?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Två oförglömliga veckor

Den 9 februari 2019 samlades sju förväntansfulla resenärer på Landvetters flygplats. Vårt resmål var Indien tillsammans med Gunilla Wilck Ivarsson. Lite resfeber, nyfikna och med resväskor fyllda med skolmaterial, tandborstar och tandkräm.

  • Två oförglömliga veckor i Delhi, Calcutta, Malda samt en behaglig avslutning i Goa.
  • Många möten med fantastiska människor, som vigt sina liv åt att göra vardagen bättre för dem som har det sämst.
  • Besök i skolorna i Gazole och Agapara som drivs av CSS (Christian Social Service).
  • Minns särskilt besöket i en av pastor Santosh Makals församlingar. Gudstjänst i deras ”nya” kyrka, där vi delade Guds ord och bad tillsammans. Efter gudstjänsten invigde vi byns nyborrade brunn.

Detta är några av många fantastiska minnen som satt spår i mitt liv!
Katarina Thoursie

Intresserad av att följa med nästa gång?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.