resor till indien

Under många år anordnade Hans Ström flera resor till Indien. På senare år har Gunilla Wilck Ivarsson gjort gruppresor till någon av våra samarbetspartners. Dessa resor gjordes ungefär vartannat år fram till pandemin. Då blev det ett långt uppehåll till hösten 2023, då även Elisabeth Eskilsson var med i planeringen. Syftet med resorna har varit att besöka människor i de olika verksamheterna.

Resorna är kombinerade turist- och missionsresor. Vi har besökt kända turistattraktioner som Taj Mahal och även storstäderna Mumbai, New Delhi och Kolkata. Tillsammans med kontakter i storstädernas slumområden, har vi kunnat besöka deras arbete bland de allra fattigaste. 

Vårt huvudmål har varit att besöka Angel Mission Schools i byn Agapara och staden Gazole, ungefär en timmes bilfärd från staden Malda. Några har även besökt den skola som ASSI driver i Chehri och som ligger 1½ timmes bilväg från staden Gorakhpur. Under våra resor har vi även besökt byar på landsbygden och bland annat varit med vid invigning av vattenprojekt. Det har varit fantastiskt att få möta människorna både på landsbygden och i städerna. Vi har verkligen fått se vilken stor betydelse vårt arbete har för dessa människor.

Några dagars rekreation och reflektion vid havet i Goa eller Kerala brukar avsluta våra resor, som varar cirka två veckor. Dessa resor är för dig som vill se och uppleva något djupare och mer än bara en vanlig turistresa. För dig som vill möta människor och vara med och uppmuntra och stötta det positiva arbete som sker för de allra fattigaste. Om du är intresserad av att följa med på en resa, hör av dig till oss!

en resa med Många minnen

Vår resa till Indien med Gunilla Wilck Ivarsson i november 2017 gav oss många intressanta minnen.

Att få träffa alla dessa olika människor var fantastiskt. Framför allt blev vi imponerade av den drivkraft som finns. Drivkraften att villkorslöst hjälpa andra. Tex drivkraften att bygga upp en skola i en avlägsen by och få se glädjen hos eleverna. Eller drivkraften att fortsätta bygga upp sitt …

Två oförglömliga veckor

Den 9 februari 2019 samlades sju förväntansfulla resenärer på Landvetters flygplats.

Vårt resmål var Indien tillsammans med Gunilla Wilck Ivarsson. Lite resfeber, nyfikna och med resväskor fyllda med skolmaterial, tandborstar och tandkräm.

Två oförglömliga veckor i Delhi, Calcutta, Malda samt en behaglig avslutning i Goa.

En fantastisk resa

Hösten 2023 var jag med på en fantastisk resa till Indien: I storstäderna Delhi och Kolkata såg vi människor överallt. En del av dem lever på gatans trottoarer eller i enkla plåtskjul bland kor, hundar och apor.

Dygnet runt kändes lukten av sopor, avgas, streetfood och kryddor. Smogen låg tät och ljudet av den kaosartade trafiken var öronbedövande. Sida vid sida med fattigdomen fanns också rikedomen men mestadels bakom höga stängsel…

Jag är intresserad av en resa till Indien

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vår resa till Indien

Vår resa till Indien med Gunilla Wilck Ivarsson i november 2017 gav oss många intressanta minnen. 

Att få träffa alla dessa olika människor var fantastiskt. Framför allt blev vi imponerade av den drivkraft som finns. Drivkraften att villkorslöst hjälpa andra. Till exempel drivkraften att bygga upp en skola i en avlägsen by och få se glädjen hos eleverna. Eller drivkraften att fortsätta bygga upp sitt företag även om staten försvårar alla processer. 

Indien är också ett land av kontraster. Från lyxiga hotell till slumområden, stora sociala klyftor mellan kasterna, olika dofter av kryddor blandade med avgaser samt en massa, massa människor och fordon på vägarna. Extra intressant var det att få komma så nära inpå och till exempel delta i en gudstjänst i slummen, något vi aldrig kunnat göra själva. 

Slutligen, den största insikten vi gjorde var ändå att vara tacksamma. Tacksamma för att få träffa alla härliga barn som bara sprider så mycket glädje. Tacksamma för vad man har och med vilka små medel man kan hjälpa andra. 

Tack, Gunilla, för denna fantastiska resa!
Lai Jee Lim och Daniel Åsljung

Intresserad av att följa med nästa gång?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Två oförglömliga veckor

Den 9 februari 2019 samlades sju förväntansfulla resenärer på Landvetters flygplats. Vårt resmål var Indien tillsammans med Gunilla Wilck Ivarsson. Lite resfeber, nyfikna och med resväskor fyllda med skolmaterial, tandborstar och tandkräm.

  • Två oförglömliga veckor i Delhi, Calcutta, Malda samt en behaglig avslutning i Goa.
  • Många möten med fantastiska människor, som vigt sina liv åt att göra vardagen bättre för dem som har det sämst.
  • Besök i skolorna i Gazole och Agapara som drivs av CSS (Christian Social Service).
  • Minns särskilt besöket i en av pastor Santosh Makals församlingar. Gudstjänst i deras ”nya” kyrka, där vi delade Guds ord och bad tillsammans. Efter gudstjänsten invigde vi byns nyborrade brunn.

Detta är några av många fantastiska minnen som satt spår i mitt liv!
Katarina Thoursie

Intresserad av att följa med nästa gång?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

En fantastisk resa till Indien

Hösten 2023 var jag med på en fantastisk resa till Indien: I storstäderna Delhi och Kolkata såg vi människor överallt. En del av dem lever på gatans trottoarer eller i enkla plåtskjul bland kor, hundar och apor. Dygnet runt kändes lukten av sopor, avgas, streetfood och kryddor. Smogen låg tät och ljudet av den kaosartade trafiken var öronbedövande. Sida vid sida med fattigdomen fanns också rikedomen men mestadels bakom höga stängsel och med beväpnade vakter.

På landsbygden utanför Varanasi besökte vi ett mycket välskött barnhem med de allra finaste pojkarna som hälsade oss välkomna med en stor fin affisch de gjort till oss. Usha Das berättade om barnhemmet och skolor som hon var verksam vid och följde sedan med oss på shopping där hon lärde oss att pruta när vi köpte sjalar av finaste silke direkt från tillverkarna

I Malda blev vi väl omhändertagna av pastor Santosh Makal och hans familj. Där besökte vi flera skolor och läxhjälpcenter i byarna nära gränsen till Bangladesh. Vi fick på plats se glädjen hos barnen som kom till skolan och därigenom ges en möjlighet till en bättre framtid. Vi blev bemötta med stor respekt, ritualer och ceremonier men också nyfikenhet och gemenskap. Jag glömmer aldrig avslutningen på en gudstjänst i en by långt ute på landet under en presenning i olidlig hetta. Vi kvinnor dansade tillsammans i en ring till några av männens trummor med händerna tätt sammanflätade i gemenskap.

Under transportsträckorna såg vi den vackraste mest storslagna natur man kan tänka sig med böljande gröna risfält, mangolundar, bananträd med ringlande vattendrag och små dammar här och var. Vi såg exotiska fåglar och för oss ovanliga växter och fjärilar och tåget, bussen eller jeepen passerade förbi små och större städer med invånare som skötte sina dagliga bestyr i sina hem längs med vägen. Tågresorna var riktiga äventyr och med en ständig ström av diverse försäljare av mat, dryck, snacks, böcker och leksaker.

Under resan besökte vi kända turistmål som otroligt mäktiga Taj Mahal, lågmälda och eftertänksamma Moder Teresas kloster,  imponerande Victoria Memorial och flera mycket vackert utsmyckade tempel och moskéer. I Varanasi åkte vi en båttur på heliga Ganges och fick uppleva en hinduisk ljusfest.

De sista dagarna tillbringade vi i badorten Digha för att samla ihop våra intryck.

Att med egna ögon och ett öppet sinne få se och uppleva nordöstra Indien blev minnen, insikter  och erfarenheter jag kommer bära med mig för alltid.

Tack Gunilla och Elisabeth för att ni gjorde detta möjligt!

Malin Elverlind

Intresserad av att följa med nästa gång?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.