Allt fler indier under fattigdomsstrecket!

Indien ligger fortsatt på andra plats, efter USA, av de länder som har totalt flest bekräftat smittade av covid-19. Just nu är huvudstaden New Delhi, som utsetts till världens mest förorenade stad, allra värst drabbad, i en kombination av kyla, covid-19 och föroreningar.

Indien har mycket lägre dödstal i covid-19 procentuellt sett jämfört med många andra länder. Däremot har landet drabbats mycket hårt ekonomiskt. Arbetslösheten har stigit drastiskt. Fler än 200 miljoner har förlorat sina jobb enligt en av våra källor. När man googlar på nätet nämns 25-30 % arbetslöshet. En av våra partners nämnde en ännu högre siffra. Framför allt har detta sänkt oerhört många fler under fattigdomsstrecket, och det kommer ta många, många år för Indien att återhämta sig. Några av de rikaste har skott sig under pandemin, med god hjälp av korrumperade politiker. Många i medelklassen har plötsligt blivit fattiga, och i förtvivlan och skam har många tagit sitt liv.

Efter en rekordlång ”lockdown” planerar man äntligen att öppna skolorna igen i slutet av november! Alla organisationer som driver skolor har drabbats hårt av pandemin. På flera håll har man försökt ha utbildning på distans, men det fungerar inte alltid, speciellt inte bland de fattigaste, så att få återgå till någon form av fysisk undervisning på plats igen kommer att bli en stor lättnad.

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.