AKTUELLT:

Aktuellt

Julgåva 2023

Om du vill skicka en julklapp till barnen i Indien, så gör det gärna före 10 december. Då kan vi skicka ut pengarna före jul. Inom ASSI låter vi pengarna gå till lekredskap eller böcker till biblioteket i Chehri. Inom CSS kommer basutrustning till deras läxhjälpscentrer väl till pass. Använd vårt bankgiro 820-7623 eller Swish 123 278

Läs mer »
Aktuellt

Måste man betala för läxhjälp för att klara skolan? 

På bilden ser du ett av alla de ”tutorial centres” som vår partner i Västbengalen, CSS, har startat. Men du kanske undrar: vad är ”tuition” och ”tutorial centres” och varför är detta så viktigt i Indien? I Indien är skolklasserna väldigt stora, och det är ofta hög ljudvolym i klassrummet, även om disciplinen är mycket

Läs mer »
Aktuellt

Till minne av Hans Ström

Hans Ström har gått bort, 83 år gammal. Den 31 mars slutade Hans Ströms stund på jorden, efter nyss fyllda 83 år. Nu har han fått flytta hem till det eviga rike där han får vara med sin Frälsare. Hans har i några års tid haft nedsatt hälsa. I september ramlade han och drabbades av

Läs mer »

En leende förvandling

Den indiska landsbygden håller på att förändras genom utbildning. Det finns fortfarande hundratals miljoner människor i Indien som lever i djup fattigdom, vilket gör dem sårbara och utsatta för diskriminering, utnyttjande och förakt. Läskunnigheten bland stamfolkens och de kastlösas kvinnor är fortsatt mycket låg.

Men det håller på att ändras. Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien där unga indier får chansen till en livsförvandlande utbildning.

Nu vill vi öka takten – vill du hjälpa oss?

Ge en framtid.
Bli fadder.

Deep Friendship Sweden – India arbetar främst med utbildningsprojekt i norra Indien. Våra elevfaddrar stöder elever på en skola utanför staden Gorakphur och på två skolor nära staden Malda i Västbengalen. Arbetet är holistiskt och syftar till en förändring av samhället.

Genom att bli elevfadder ger du en möjlighet för barnen att gå i skolan och för hela deras familjer att vara med om en livsförvandlande, leende förvandling.

Vad vi gör

I nära relation med våra indiska partners vill vi se förvandlade liv och samhällen bland de mest utsatta.
Därför arbetar vi med följande områden:

Utbildning

Regelbundna gåvor från elevfaddrar gör det möjligt för oss att stödja barn till kastlösa och andra eftersatta grupper i Indien och ge dem en grundläggande skolgång.

utveckling

Vi förmedlar pengar från allmänna gåvor och från partners i Sverige till olika utvecklingsprojekt i Indien, som tex hjälp till självhjälp för bönder och kvinnor.

information

Vi förmedlar information om Indien i Sverige och skapar engagemang för eftersatta grupper i Indien. Vi besöker gärna olika samlingar och informerar om Indien och vårt arbete.

Följ med på någon av våra Resor till Indien

Dessa resor är för dig som vill se och uppleva något djupare och mer än bara en vanlig turistresa. För dig som vill möta människor och vara med och uppmuntra och stötta det positiva arbete som sker för de allra fattigaste i Indien. Gruppresorna arrangeras vanligen vartannat år.

Bli elevfadder för 200 kr/mån

Deep Friendship Sweden – India stöttar lokala skolor i Indien, där barn från fattiga familjer erbjuds starkt subventionerad utbildning. För att skapa delaktighet betalar varje familj en liten avgift för sitt barns skolgång.

Dina 200 kr per månad täcker i stort sett kostnaderna för lärarlöner, lokaler, skoluniformer och skolmateriel för ett barn. När du blir elevfadder, får du en elevprofil med foto och information om ditt fadderbarn och skolan. En elevfadder blir automatiskt medlem i DFSI utan att betala separat medlemsavgift och får naturligtvis våra nyhetsbrev.

Skicka ett mail till oss nedan så får du information om hur du kan bli elevfadder och hur betalning sker.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bli medlem

För 200 kronor per år (vuxen) eller 100 kronor per år (student) blir du medlem i föreningen Deep Friendship Sweden – India och får vårt nyhetsbrev per mail. Din medlemsavgift används främst till vårt arbete med information om Indien.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.